quilt vakanties

Quiltweken programma

SPECIALE GROEPSWEKEN

Tijdens een quiltweek ga je een quilttop in elkaar naaien, die voorzien wordt van batting en achterkant. Vervolgens ga je jouw quilt free-motion doorquilten op een quiltmachine die voor jou klaarstaat.

quilt art
    nouveau

Art Nouveau-weken:

Wij organiseren speciale quiltweken met als thema: Art Nouveau. Dat zijn die mooie organische vormen die tussen 1890 en 1914 in Europa populair waren, zoals op deze plaatjes. Heel geschikt om in een quilt te verwerken, zo simpel of zo ingewikkeld als je zelf wil. Halverwege deze speciale week brengen we een bezoek aan Nancy, waar de Jugendstil bekend staat als -Ecole de Nancy-. Ik neem je mee naar een huis dat helemaal ingericht is in deze Art Nouveau-stijl, en verder zullen we door de schitterende stad wandelen, waar deuren, ramen, gevels, balkonhekjes etc allemaal Art Nouveau ademen...

Voor de beschikbare data van deze Art Nouveau-weken zie: data

Prijs zie: tarief

Om te reserveren: boekingeuropean patchwork meeting 2018

Quiltweek plus European Patchwork Meeting:

In deze speciale quiltweek maak je natuurlijk een mooie quilt.
Maar: als extraatje gaan we een dag naar de Vogezen, waar in Ste Marie aux Mines al meer dan 25 jaar het grootste quiltfestival van Europa gehouden wordt. In dit pittoreske stadje en de dorpen eromheen - waar de Amish vandaan komen - zijn 34 tentoonstellingen en 1200 quilts te zien van over de hele wereld. Interessant is ook de gigantische overdekte markt met 150 exposanten... Ste Marie aux Mines quilt evenementWe vertrekken tijdens deze week op de bezoekdag na het ontbijt met mijn auto, ik heb de kaartjes al geregeld (is inclusief) en weet de mooiste exposities te vinden, waar je vaak ook de artiesten kunt ontmoeten. Na een gezamenlijke warme lunch (inbegrepen) is er ruim de gelegenheid om een tentoonstelling over de Amish en hun quilts te bekijken, om de vele moderne en antieke quilts te ontdekken, om over de markt te lopen en inkopen te doen (deze eventuele aankopen zijn dus de enige extra kosten die je zou kunnen hebben deze week). Eind van de middag rijden we weer terug naar Vannecourt.

free
    motion workshop

Een quiltweek in Vannecourt

In een quiltweek bij ons ga je een quilttop in elkaar naaien, die voorzien wordt van batting en achterkant. Vervolgens ga je jouw quilt free-motion doorquilten op een quiltmachine die voor jou klaarstaat. Klik hier voor prijzen.

vannecourt Anna-Art

Uitzoeken, snijden, naaien: quilten

Er is volop keuze uit mooie katoenen stof in diverse kleurstellingen: bedenk hoe je de quilttop (van ongeveer 150 x 150 cm) wil naaien. Als de top klaar is kies je uit 2 diktes tussenvulling en leg je achtergrond, vulling en top op elkaar. Daarna ga je je werk freemotion-quilten: machinaal quilten uit de vrije hand, waarbij je de stof in alle richtingen kunt bewegen onder de grote arm van de Janome quiltmachine. Voor elke deelnemer staat zo'n naaimachine met een extra grote opening (28 cm breed, 12 cm hoog) klaar, waarin je je quilt moeiteloos kunt manoeuvreren.
Ontdek ook het quilten op een Handi Quilter Longarm: er staat een longarm quiltmachine tot je beschikking! Probeer deze compleet andere manier van doorquilten ook uit, en gebruik de Longarm voor delen van jouw quilt.

Dus: iedere deelnemer krijgt een eigen Janome naai/quilt machine ter beschikking, maar kan ook nog bij toerbeurt op de Handi Quilter Longarm werken!

verzorgd
    quilten

Voor alles wordt gezorgd

De workshop wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 3 personen, onder leiding van Annetje. Iedereen - beginner of al jarenlang quilter - kan een quilt maken en leren omgaan met het stopvoetje van de naaimachine. In het ruime atelier is alles voorhanden: snijmatten op de snijtafel, linealen, rolmessen, krijtpennen, spelden, mooie stof, verschillende soorten naai- en quiltgarens, strijkplank, een Janome Horizon quiltmachine voor elke deelnemer, een Handi Quilter Longarm... Er is hulp voorhanden als je die nodig hebt en er zijn voorbeelden en boeken ter inspiratie.

Je hoeft niet aan boodschappen en eten koken te denken: alle maaltijden plus de gebruikelijke koffiepauzes worden verzorgd. Je slaapt in een van de verwarmde kamers in onze boerderij; beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

oogst
anna
    art vannecourt

Info

Voor de beschikbare data zie: data

Prijs zie: tarief

Om te reserveren: boeking

Gratis tutorial vilten etuitje quilten

tutorial
     etuitje quilten

Duidelijke werkbeschrijving hoe je een vilten etui voor je mobieltje of bril kunt quilten, GRATIS bij een abonnement op onze quilt-blog.