quilt vakanties

Quiltweken programma

knop home knop
        programma knop verblijf knop boeking knop blog contact

Kies een quiltweek!

Individuele inschrijving mogelijk in de speciale groeps-quiltweken:

week nummer
begindatum
einddatum
thema
37


9 september 2019
15 september 2019
Ste Marie aux Mines quiltfestival
uitleg
41
6 oktober 2019
12 oktober 2019
Art Nouveau
uitleg
3
13 januari 2020
19 januari 2020
Art Nouveau
uitleg


Zie prijzen:  tarief

Quiltweek op aanvraag

Wil je met je eigen groepje (2 of 3 mensen) in een andere week komen: vraag een week aan die jullie uitkomt!

quilt vakantie
Tussen oktober en april kun je een week reserveren om te komen quilten. De datum is in overleg; kies een week die jullie het beste uitkomt. Minimaal 2, maximaal 3 personen, neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden: info@anna-art.eu
Voor een individuele boeking zie: programma.

Een quiltweek in Vannecourt

In een quiltweek bij ons ga je een quilttop in elkaar naaien, die voorzien wordt van batting en achterkant. Vervolgens ga je jouw quilt free-motion doorquilten op een quiltmachine die voor jou klaarstaat.
Klik hier voor prijzen.
free
        motion workshop

Uitzoeken, snijden, naaien: quilten

Er is volop keuze uit mooie katoenen stof in diverse kleurstellingen: bedenk hoe je de quilttop (van ongeveer 150 x 150 cm) wil naaien. Als de top klaar is kies je uit 2 diktes tussenvulling en leg je achtergrond, vulling en top op elkaar. Daarna ga je je werk freemotion-quilten: machinaal quilten uit de vrije hand, waarbij je de stof in alle richtingen kunt bewegen onder de grote arm van de Janome quiltmachine. Voor elke deelnemer staat zo'n naaimachine met een extra grote opening (28 cm breed, 12 cm hoog) klaar, waarin je je quilt moeiteloos kunt manoeuvreren.

verzorgd
       quilten

Voor alles wordt gezorgd

De workshop wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 3 personen, onder leiding van Annetje. Iedereen - beginner of al jarenlang quilter - kan een quilt maken en leren omgaan met het stopvoetje van de naaimachine. In het ruime atelier is alles voorhanden: snijmatten op de snijtafel, linealen, rolmessen, krijtpennen, spelden, mooie stof, verschillende soorten naai- en quiltgarens, strijkplank, een Janome Horizon quiltmachine voor elke deelnemer... Er is hulp voorhanden als je die nodig hebt en er zijn voorbeelden en boeken ter inspiratie.
Je hoeft niet aan boodschappen en eten koken te denken: alle maaltijden plus de gebruikelijke koffiepauzes worden verzorgd. Je slaapt in een van de verwarmde kamers in onze boerderij; beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

anna art
       vannecourt
oogst
vannecourt Anna-Art
SPECIALE GROEPSWEKEN
Art Nouveau-weken:
Wij organiseren speciale quiltweken met als thema: Art Nouveau. Dat zijn die mooie organische vormen die tussen 1890 en 1914 in Europa populair waren, zoals op de plaatjes hieronder. Heel geschikt om in een quilt te verwerken, zo simpel of zo ingewikkeld als je zelf wil. Halverwege deze speciale week brengen we een bezoek aan Nancy, waar de Jugendstil bekend staat als “Ecole de Nancy”. Ik neem je mee naar een huis dat helemaal ingericht is in deze Art Nouveau-stijl, en verder zullen we door de schitterende stad wandelen, waar deuren, ramen, gevels, balkonhekjes etc  Art Nouveau ademen...
quilt art nouveau
Voor de beschikbare data van deze Art Nouveau-weken zie: programma.
Prijs zie: tarief
Om te reserveren: boeking


Quiltweek plus European Patchwork Meeting:

9 t/m 15 september 2019

In deze speciale quiltweek doen we alles wat hierboven al beschreven is, maar: als extraatje gaan we één dag naar de Vogezen, waar in Ste Marie aux Mines voor de 25e keer het grootste quiltfestival van Europa gehouden wordt. In dit pittoreske stadje en de dorpen eromheen - waar de Amish vandaan komen - zijn 34 tentoonstellingen en 1200 quilts te zien van over de hele wereld. Interessant is ook de gigantische overdekte markt met 150 exposanten...  Ste Marie aux Mines quilt evenement

We vertrekken vrijdag 13 september 2019 na het ontbijt met mijn auto, ik heb de kaartjes al geregeld (is inclusief) en weet de mooiste exposities te vinden, waar je vaak ook de artiesten kunt ontmoeten. Na een gezamenlijke warme lunch (inbegrepen) is er ruim de gelegenheid om een tentoonstelling over de Amish en hun quilts te bekijken, om de vele moderne en antieke quilts te ontdekken, om over de markt te lopen en inkopen te doen (deze eventuele aankopen zijn dus de enige extra kosten die je zou kunnen hebben deze week). Eind van de middag rijden we weer terug naar Vannecourt.

Mocht je in deze week niet kunnen, kies dan een week die jou uitkomt, op aanvraag! zie hier


european patchwork meeting 2018


Prijs

De kosten voor een quiltweek zijn € 825,00 per persoon, inclusief workshop, materiaal, verblijf, alle drankjes en maaltijden.

Om te boeken ontvang je een voorschot-nota à € 70,00 per persoon. 6 weken voor aanvang volgt de definitieve nota.
Indien bij het boeken de cursusweek al binnen 8 weken aanvangt, ontvang je direct de nota van het totale bedrag.

Voor de beschikbare data zie: programma.
Om te reserveren: boeking

Anna-Art quilten Frankrijk
Gratis tutorial vilten etuitje quilten
tutorial etuitje quilten
Duidelijke werkbeschrijving hoe je een vilten etui voor je mobieltje of bril kunt quilten, GRATIS bij een abonnement op onze quilt-blog.
knop home knop
        programma knop verblijf knop boeking knop blog contact